Kontakt, residence design,

lördag 30 juni 2012

Livet är fullt av överraskningar....


Jaha så var man då alltså inte seg för att man varit ute utan snarare sjuk.... Tänkte väl att jag var lite för hängig för att det skulle vara på grund av festen... Vem blir sjuk så här års?! Vet ingen som är det! Den som smittat mig ligger illa till! Jag som hade en så intensiv träningsperiod nu. Känner inte alls för ett uppehåll. Såhär glad såg jag i alla fall ut precis innan jag gick ut. Där kände jag mig inte alls dålig. Sånt är livet. Kravlar nog fram under min sten imorgon och bloggar mer om inredning. Ha en härlig söndag!
Bild: Residence Design by Martina

Lyx som förgyller livet



Ja, så var det då dagen efter att man varit ute.. Hur kan man bli då här seg? Sitter i soffan med en påse lakrits (ÄLSKAR lakrits) och surfar samt ser på TV samtidigt utan att egentligen göra varken eller... Det enda som sätter fart på en är att ta en uppfriskande dusch så därför fick dagens inlägg handla om det. Residence Design by Martina gillar verkligen stora duschar med belysning. De ger lika mycket avkoppling som ett bad! Precis vad man behöver i ett småstressigt liv! Nu ska jag fortsätta slappa :) Hur seg man än är så var det värt det! Kan bara konstatera att jag har fantastiska, spännande och intressanta människor omkring mig! Speciellt tack till min underbara vän Lena som körde hem mig mitt i natten trots att hon själv bort i Göteborg!! Helt otroligt gulligt! Jag är bortskämd med fantastiska vänner!
http://www.interiordesign.net/newproducts/8821-Jaclo_Industries_Dream_Light_Rain_Canopy.php?intref=npcat_kitchen_bath



torsdag 28 juni 2012

Djuriska under!





Idag är det äntligen fredag och just denna fredag väntas det utgång! Idag ska det bli fest hela natten lång i härliga Göteborg! Dels ska min underbara barndomsvän med och dels ska en massa gamla kollegor komma! Jag är helt säker på att det kommer bli hur kul som helst för det blir det ALLTID när vi träffas! Så denna underbara dag vill jag visa er något som är en riktig favorit! Att Residence Design by Martina gillar djur i inredningen är inget nytt för er som följer bloggen och dessa fina undulater i porslin är bedårande! Måste bara införskaffa ljusstaken snarast! Och vasen med tre stycken på! Skall gå och göra en djupdykning i garderoben och se vad man skall ha på sig ikväll. Har ett linne med en undulat på. Kanske blir det den nu när jag ändå är inne på det temat?! :)
Bild: http://www.netdesignshow.com/1464/design-decoration-for-modern-2010-new-year-party-trend/2010-trend-party-for-new-year-very-nice-decorations-for-modern-interior-design-ceramics





onsdag 27 juni 2012

Vår bästsäljare!



Godmorgon på er alla! Torsdag idag och snart bara en vecka kvar till lite efterlängtad semester! Hoppas på att kunna vara helt ledig, men som egen företagare är det svårt att få till. Eftersom jag gör många utlands resor under året är planen i år att göra Sverige under semestern! Ska bada på de underbara stränderna här, åka ut till öarna med båten och bara koppla av! Har lovat barnen att vi ska till Skara sommarland, så det blir det. Känns lagom. Blir man rastlös kan man alltid åka en sväng till underbara Bohuslän eller en tripp till Köpenhamn. På något vis hamnar vi alltid i Köpenhamn... Älskar den staden och den ligger lagom långt bort.    Så nu ska jag sätta fart och avsluta det som avslutats kan så att det blir en lugn semester. Till alla er som undrar vilken produkt som säljer bäst på min webshop kan jag avslöja att det gör faktiskt vår egen pall! Extra kul eftersom det är Residence Design by Martinas egna design och något vi tillverkar själva. Kanske kommer det mer möbler som vi designat till hösten ;)
Bild: Residence Design by Martina

tisdag 26 juni 2012

Mitt uppdrag i sommar



Morgonstund har guld i mund. Eller kanske inte... Snarare latte gjort på extra starkt kaffe. Varför är barn tröttare än tröttast när de ska till skolan, men nu när de har sommarlov vill de gå upp hur tidigt som helst?!? De är ju uppe mycket senare på kvällarna. Jag fattar ingenting. Kanske är det för att livet är så roligt på sommaren? De älskar att cykla, bygga kojor osv. och jag gillar att fixa i trädgården. Är sugen på att sätta fyra stycken urnor på de fyra stolparna på altan räcket med lite fina blommor i. Skulle bli så fint! Men det måste vara urnor och det är svårt att finna snygga som inte är i metall. Vill ju absolut inte att det skall komma rost på fina räcket. Det finns urnor på diverse antikaffärer och loppisar med på sådana ställen finns det sällan fyra av samma sort. Jag får helt enkelt se detta som mitt sommaruppdrag. Har du något sommaruppdrag?
Bild: Residence Design by Martina

måndag 25 juni 2012

Semesterparadis hemma!


NÄMEN solen skiner ju idag! Efter gårdagens dagslånga busväder hade jag tappat hoppet om denna sommaren. Trots mysigt kaffesippande dagen lång hos goa grannen törstar jag efter lite solstrålar! Idag ska det fikas ute, grillas ute och bikinin SKA bara på! Äkta livskvalitet är en uteplats som man verkligen trivs på. Det behöver inte vara så märkvärdigt. Man skall sitta bekvämt och det ska kännas lite som inne. Satsa på många kuddar! Orkar du bära lite fram och tillbaka så är det mycket trevligare med innekuddar som du tar in över natten. Utekuddar ska ju tåla vatten så de är lite otäcka i materialet. Satsa på någon fin lykta att tända på kvällen och lite växter. Det finns inget värre än kala uteplatser. Ingen blir glad av att sitta ute i ett plastmöblemang utan textilier helt utan växter eller annan dekoration! Missa inte Residence Design by Martinas lyktor och övrig inredning på vår webshop www.residencedesign.se! Där finns en hel del som du kan använda på din uteplats. Varför inte göra så att ditt semesterparadis är hemma?!?
Bild: Residence Design by Martina

söndag 24 juni 2012

Snyggast i snyggaste staden!


Åkte en spontan tur till Oslo. Håller den staden väldigt kär då jag bodde där i drygt två år runt 20-års åldern.    Vad roligt man haft i den staden :) Det är perfekt att åka iväg i den åldern. Innan man börjar plugga och allt blir på riktigt. Jobbade på alla möjliga olika ställen. Till exempel var jag på ett vildmarks safari uppe i Nordmarka utanför Oslo! Det är det nog inte så många som hade tippat på, men det är faktiskt något jag är väldigt stolt över! Man klarar mer än vad man tror är väl slutsatsen av den anställningen :) Så mysigt att få visa sina små söner staden! Vi hann med allt vi ville. Nu älskar de Litago, Frogner parken, currypizza på Pepes med römme och att åka trikken! Det slog mig även vilken snygg stad Oslo är! Har ni sett de nya områderna nere vid Akers brygge!!?! Så smakfullt, modernt och snyggt allting! Mycket går i brunt med vita och svarta detaljer. Sten blandas med metall och såklart mycket glas. Sitter på bilden framför ett av mina absoluta favvo ställen på Bogstaveien. Missa inte det om ni åker dit! Kan leda till äktenskap...
Bild: Residence Design by Martina




lördag 23 juni 2012

Snyggaste tapeten till sovrummet sätts i taket


Visst är det härligt när en högtid äger rum en fredag så att helgen får en bonusdag? Känns inte alls som söndag idag och ändå är man ledig hela långa dagen! Kan man så bör man sova ut. Med små knattar i huset är det dessvärre inte något alternativ. I alla fall inte hemma hos oss där morgonpigga barn bara är förnamnet! Det var min tur att gå upp i morse så nu sitter jag här, strax efter sju, och dricker latte och ser på regnet utanför fönstret. Har det inte regnat klart någon gång? Om man inte får sova kan man ju sitta och drömma om att få sova och själv gillar jag när man gör saker med taken i sovrum! Just i detta rum tittar man ju faktiskt ganska ofta upp i taket och på så vis känns taket viktigare än väggarna. Behåll i så fall väggarna enfärgade för att inte  skapa galenskap :) Tapeten på bilden är underbar! En liknande finns på Mr Perswall. Funderar starkt på att göra detta. Kanske blir det mitt höstprojekt?
Bild: http://abcdefridays.blogspot.se/2012/02/walls-that-talk.html

Snygga lampor av lås!


Hoppas att ni alla hade en bra midsommar! Själv hade jag det väldigt bra. Vi var hos grannarna och åt och drack gott. Det blev lekar och dans runt stången trots regnet och jordgubbstårtan åts utomhus. På kvällen när barnen lagt sig blev det lite vuxendisco som varade ända in på småtimmarna. Så himla kul! Så idag är jag, som sig bör, lite mör. Trots det har jag cyklat till stranden med barnen, varit och köpt lördagsgodis samt gått en timmas power walk. Känns bra att sjunka ner i soffan nu :) Så fann jag dessa underbara hemmagjorda lamporna av nyckelringar och hänglås. Dekorativa tycker jag! Detta är ett bevis på att man kan göra i stort sett allt av vad som helst. Vad mer är möjligt?
Bild: http://pacemen.com/category/lighting/

onsdag 20 juni 2012

Midsommar och romans med Claes Malmberg


Dagen innan festdagen med stort D. Det är något visst med midsommar! Visst det brukar regna i alla fall någon gång på dagen, myggen brukar hälsa på och det brukar vara lite småkallt att sitta ute och trotsa vädret MEN vi har ju svenska jordgubbar, salt sill, en sol som aldrig vill gå ner och glada vänner omkring oss! Det vill vi inte vara utan! Vet inte om så många lägger sju sorters blommor under kudden längre. Jag gjorde det en gång när jag var liten och då drömde jag om Claes Malmberg! Behöver jag berätta att vi INTE har haft en romans? Vill man inte riskera att man skall drömma om fel man så kan man lägga blommorna under en glasskiva på bordet istället! Detta är snyggt! Har man ett bord med glasskiva (om inte kan ni beställa det på varenda glasmästeri) så kan man variera sin inredning i det oändliga! På midsommar blir det som sagt självklart ängs blommor. På hösten kan man lägga vackra höstlöv, på vintern granris och på påsk fjädrar! Residence Design by Martina gillar när man pyntar smakfullt - något som inte är så himla lätt att få till!
Bild: http://livethemma.ikea.se/





tisdag 19 juni 2012

Satsa på takkrona utomhus!




Eftersom vi äter ute så ofta det går och lägger så mycket fokus på våra uteplatser just nu vill jag gärna skriva lite mer om det. Många skriver till mig och frågar om tips angående vilka lampor de skall ha på sina glasverandor. Har man inte el så tycker jag att man ska satsa på en krona som tar många ljus. Det blir en fantastisk stämning att tända en hel ljuskrona med levande ljus på kvällen! Residence Design by Martina gillar dessa från Affari, men ett annat tips är att gå lite i antikaffärer i sommar! Själv köpte jag en krona förra sommaren som det visserligen var glödlampor i, men de plockade jag ur och tryckte i stearinljus istället!
Bilder: http://www.dalani.se/home.php?cat=1061


måndag 18 juni 2012

Gladiatorer, TV inspelning och klätterväggar


I helgen var vi uppe och tittade på när Gladiatorerna spelades in. Har två små söner som älskar att titta på det. Att få se och träffa Gladiatorerna live var en fantastisk upplevelse för dem. Vi fick fantastiska platser av TV 4 så vi kom på VIP läktaren nere vid poolen. Barnen hade en skylt som det stod Pansar på eftersom det är favoriten och när han såg det pekade han på dem och gjorde tummen upp. Nästa gång han kom ut hade han med sig sin egen kamera och tog ett kort på dem. Gissa om de var lyckliga? Eftersom killarna gillar allt som de gör så vill de även ha sina rum i den stilen, så jag köpte klätterväggshandtag på en sjukgymnastiksajt och gjorde en klättervägg. De är så nöjda med den och de är snabba som vesslor på att klättra. Övning ger färdighet!
Bild: Residence Design by Martina

Inredning av Donna Karan


Allt fler stora skapare väljer att även börja skapa inredning. Vem kan säga något om det!?! Så roligt som det är med inredning är det förstås svårt att hålla sig borta... När Donna Karan gör utemöbler ser det ut såhär. Vill haaaaaaaa! Så himla fint! Men hade jag haft råd med denna grupp skulle jag vilja ha en liiite högre och satt den som matsalsmöbel inne istället! Denna matsalsgrupp är stilren men bjuder ändå in till en avslappnad middag! Kan det bli bättre? Avslappnat men stilfullt.... Mer sådant inom inredning tack!
Bild: http://latimesblogs.latimes.com/home

torsdag 14 juni 2012

Gör snygg sänggavel!


Har en bra känsla idag! Känner på mig att denna sommaren kommer att bli den bästa någonsin! Vädret kanske inte är det bästa vi upplevt ännu, knappt har sommaren ens börjat, men jag känner ändå att den kommer bli storartad i år! Är det bara jag eller är det mer go i folk denna sommar? Kanske beror det på att jag tillsammans med många runt mig är ur småbarns åren vilket öppnar helt nya världar? Tänk en sommar där man kan bada från klippor (man är ju ändå västkust tjej så det har man saknat), sena kvällar utan att någon blir trött och grinig och riktigt bra motstånd när vi spelar fotboll på tomten.... Varvar man detta med diverse roliga inredningsuppdrag så blir livet perfekt. Hos en kund ska vi göra en sänggavel som är inspirerad av bilden ovan. Fin eller hur? Jag gjorde min egen sänggavel (se tidigare blogginlägg) och det gav blodad tand. Kul att göra något som kan se ut precis hur som helst och som förändrar hela rummet. När mina små killar blir ännu större och växer ur sina nuvarande sängar kan jag tänka mig att göra sådana här sänggavlar i deras tonårsrum. Får spara den i minnet.
Bild: http://www.trendir.com/archives/001405.html

onsdag 13 juni 2012

Lätta möbler för somriga hus


Sommaren är här! Igår vad det skolavslutning för första gången för min familj då min största son gick ut nollan. Det var stort! Självklart firade vi med att grilla hamburgare, äta en löjligt stor jordgubbstårta (över halva är kvar i kylen och det är inte bra för jag kan bara inte låta bli..) och brännboll på tomten. Det är så konstigt men samma känsla man själv hade första dagen på sommarlovet känner jag i magen denna morgon. Då vill man så klart skriva om somrig inredning också! Vi fortsätter att ta in utesaker och ta ut innesaker och jag vill slå ett slag för de riktigt sköna hängstolarna som är till för att hänga ute i trädgården. Dessa kan väl få ersätta en gungstol i ett hörn även inne? De ger ett mycket luftigare intryck än en tung fåtölj!  Residence Design by Martina gillar att koppla av i sådana här stolar. En god kopp kaffe, lagom mycket gung och dingla med benen.. Värre kan man ha det :)
Bild: http://bravehomedesign.com

måndag 11 juni 2012

Livrädd på joggingrundan


Krockade typ med en älg när jag var ute och joggade igår! Jag skämtar inte! Jag såg den i ögonvrån, men trodde att det var en häst eftersom pälsen var nästan svart. När jag kom fram till den såg jag att pälsen var så mörk för att den var blöt! Älgen var gigantisk med horn och allt. Ha,ha,ha gissa om jag sprang hem snabbt?!? Vad lär men sig av detta? Lyft blicken från marken! Livet blir lite roligare då och framför allt säkrare!

Klipp i jeansen och gör inredning!



Inredning av återvunna material är fortfarande hett även om det inte längre känns så nytt. Residence Design by Martina gillar Magasin Skrufs kuddar gjorda av gamla lappar från jeans eller gamla trasor! Kanske skulle man gå och klippa av lapparna från sina jeans och göra något snyggt av dem?
Bild: http://www.magasinskruf.se

Inredning som INTE är ok!


Ha,ha,ha tog en lunchpromenad och i ett av husen jag gick förbi stod det adventsljusstakar i fönstren! Till råga på allt var de TÄNDA! I juni!!!!! Jag drar slutsatsen att alla inte är intresserade av inredning, men kan man vara SÅ ointresserad!?! MY GOD!
Bild: Residence Design by Martina

söndag 10 juni 2012

Kända hem - vilket är snyggast?


Happy Days

Dallas


Dynasty


Beverly Hills

Känner ni igen husen ovan? Detta är några av de allra mest kända husen från kända TV-serier. Vilket tycker ni bäst om? Egentligen är ju stilen på huset från Happy Days det som ligger mest träffsäkert i stil med vad många svenskar vill ha idag. New England stilen med liggnade vit panel är populärt. Fint med balustradräcke på det huset. Residence Design by Martina gillar även huset från Dynasty. Du har väl inte missat att vi säljer sådana ytterdörrar på vår webshop www.residencedesign.se? Mycket tyder på att New England stilen stannar, men att vi gör den lite lyxigare med balustradräcken och vackra ytterdörrar som smyckar fasaden. Sååååå snyggt!!!

lördag 9 juni 2012

Det vackraste jag vet


Som trendspanare lever man för att hitta nya saker och hela tiden dyker man på sådant man själv vill ha. När jag låg i sängen i går kväll och skulle somna tittade jag ut i den ljusa sommarkvällen. Ligger man i min säng och tittar ut genom fönstret ser man rakt upp i ett jättestort körsbärsträd. Tomten vi bor på har varit mormors, så jag vet att detta trädet var lika stort när de köpte huset på sent 60-tal. Man kan alltså konstatera att trädet är väldigt gammalt. Så igår kväll kände jag plötsligt vad otroligt glad jag skall vara som har ett sådant fantastiskt träd på min tomt. Det är så fint och att ligga och kika på det på kvällarna är verkligen supermysigt. Ibland skall man öppna sina ögon och se vad man har runt sig. Lära sig uppskatta det som finns där och inte ta det för givet. I mitt fall skulle jag aldrig kunna köpa något lika vackert för pengar.
Bild: Residence Design by Martina

fredag 8 juni 2012

Spännande under bordet :)


Appropå det här med ojämna bord. Vill man inte ha en ojämn bordsskiva så kan man satsa på ett bord som är lite spännande under istället. Residence Design by Martina tycker att detta bordet är spännande även om jag inte skulle vilja dammsuga under det :) Lördagen här och det är fullspäckat schema som vanligt. Först skall lille sonen spela fotboll, sedan skall stora sonen spela fotboll, efter det skall stora sonen simma och sedan kommer underbara vänner hem till oss. Vi ska grilla kalv och till efterrätt blir det vit och mörk chokladmousse med hallon och knäckflarn. Tur att det är lördag så att man får unna sig lite. Har redan unnat mig tre knäckflarn...
Bild: http://www.archithings.com

torsdag 7 juni 2012

Glöm glasveranda - köp växthus!




Marknaden för fina växthus har fullkomligt exploderat och nu finns det så mycket fint så man helt galen! Residence Design by Martina vill gärna ha ett sådant här växthus, men det skulle inte planteras så väldigt mycket i det mer än några krukor med spännande krukor och grönsaker. Istället skulle jag göra det som allt fler gör - använda det som glasveranda! Försäljningen av växthus har exploderat sedan trenden kom att vi sätter in ett matbord, någon fin kristallampa i taket och använder det som ett rum att ha middagar i på sommaren! Själv skulle jag vilja ha ett sådant här växthus på ena sidan av min altan! Mycket finare regnskydd kan man knappast få! Finaste inredningen till detta uterum i form av kristallampa, grovt matbord, vackra lyktor osv. finner du i vår webshop www.residencedesign.se
Bilder: http://www.vanstatradgard.se







Snyggaste bordet gör du själv!


Att göra sin egen inredning är fortfarande en av de absolut starkaste trenderna. Att göra bordsskivor är tillsammans med att göra sin egen sänggavel det mest populära. Genom att göra sin egen bordsskiva får man bordet precis så stort som man önskar och det ger en personlig touch till hela rummet. Vilka ben man sedan väljer sätter bara fantasin stopp för, men det som verkar vara mest populära nu är metallbockar som används av hantverkare. Residence Design by Martina gillar denna bordsskivan! Spännande att ta något annat än plankor! Dessutom blir kanterna härligt oregelbundna! Oregelbundna kanter kommer stort nu, så skall du göra en bordsskiva av plankor så gör dem olika långa! Detta bord skulle jag gärna ha i mitt kök!
Bild: http://carloslopes1.blogspot.se/2008/02/home-made-table-by-wood-circles.html

tisdag 5 juni 2012

Svensk inredningsstil på nationaldagen


Idag är det Sveriges dag! Hur ska ni fira? Själv ska jag och mina små killar myyyysa! Får se om vi bakar något, för det brukar bli så när vi ska ha mysigt ihop. Min stora kille har haft ögoninfektion hela veckan och är bra idag så vi kommer fira lite extra. Ögoninflammation är ingen lek faktiskt... Så dagen till ära googlade jag på svensk inredning och denna bild kom upp först! Ja vi gillar vitt i Sverige och vi gillar lantliga inslag som spröjs på fönster, kökssoffor och Pelargonior. Speciellt nu till sommaren är detta vår stil. Många vill att de skall se ut så här runt dem på sommarstället. Är det din stil också? Trender framöver är att vi gärna blandar upp denna stil med lite lyxiga inslag. Låter bra tycker jag :)
Bild: www.carinochcarl.se

måndag 4 juni 2012

Måla på borden i barnrummet


Ett väldigt enkelt och snabbt tips är att om du gör ett barnrum och sätter in ett litet bord så måla bordsskivan med skoltavlefärg! Mycket roligare att rita direkt på bordet än på papper! Skaffa gärna ett bord som har en låda som det på bilden så har man en bra förvaring för alla kritor också. Viktigt bara att man lär dem att det inte är ok att måla på alla bord när de väl kommer igång :)
Bild: http://stitchesandpurls.tumblr.com/post/10176439524/fychalkboards-diy-chalk-it-up-coffee-table

söndag 3 juni 2012

Tillhör du inredningsvärldens över- eller underklass?



Vi satsar allt mer på våra utemiljöer. Egentligen är det inte så konstigt, för när vi väl har fint väder vill man ju inte gå in! Man vill dra nytta och njuta av varenda sekund och nu börjar man höra att allt fler är sugna på en utebio! Ja, har man pengarna så varför inte? Vore ju väldigt kul att se fotbolls EM på en sådan skärm med alla kompisar i trädgården. En vän till mig som jobbar med elektronik väckte en tanke häromdagen då han twittrade  på @OLSCIS om att det snart finns en digital över- och underklass. De som är aktiva kommer att tillhöra överklassen. Det är ingen tvekan om att inredning blir allt viktigare och kan jämföra sig med andra statussymboler som bilar och båtar. Men överklass och underklass - är det dit vi är på väg?
http://www.inspirebohemia.com

lördag 2 juni 2012

Trendigt med insekter i inredningen!


Residence Design by Martina älskar trenden med fjärilar. Vet inte vad det är som gör att jag är så förtjust i dem... Nu kör jag dem både på kläder och i inredning. Det gäller ju att passa på :) Senaste tillskottet av insekter hemma hos mig blev några svarta wallies som flyger upp mot takfönstren i min entréhall. Där ville jag inte sätta upp något som kändes tungt men ändå något som markerar takhöjden och för blicken uppåt. En bar vit vägg är sällan lyckad, men det räcker med väldigt lite för att få  rätt effekt! Många gånger hänger vi upp för mycket på väggarna. Hur lite vågar du hänga upp på dina väggar?
Bild: Residence Design by Martina, www.residencedesign.se