Kontakt, residence design,

söndag 23 december 2012

God Jul!






Idag är det julafton! Äntligen, efter denna långa nedräkning som började redan efter sommarlovet :) Tomten kom tidigt också. Halv två i natt tyckte min största son att vi skulle kika under granen. Som tur var lyckades vi övertyga honom att lägga sig en stund igen. När vår minsta son kom kl 05.30 så var det inget vi kunde göra. Han tassade inte upp som sin storebror om man säger så :) Några morgonklappar låg under granen och nu är leken i full gång! Nu ska vi bara njuta av julen och jag kommer att vila från bloggen några dagar! Gör ni detsamma. Koppla av och koppla bort, så ses vi igen runt nyår! Stor kram på er allihop och en riktigt God Jul!
Bilder: Residence Design by Martina

tisdag 18 december 2012

Sobert eller kitsch? Var sak har sin tid.





Idag är det en sådan där dag då man bara går runt och njuter! Livet har sina vändningar och för min del innebär det nya spännande utmaningar från och med januari! Jag är verkligen spänd och full av förväntan! Men först ska det firas jul! Jag älskar jul så i vår familj gör vi allt, allt, allt! Ikväll ska granen in! Knäcken, pepparkakshus och skinkan har vi redan gjort och tomtarna har vi släppt ut ur garderoben! I veckan ska jag och vänninan storbaka med hennes och mina barn. Det enda som känns lite trist är att jag idag ska jag slå in alla julklappar medan barnen är i skolan. Inte det roligaste man kan göra, men någon måste ju göra det. Eftersom vi ger galet mycket julklappar till varandra (eller rättare sagt till barnen, men vem kan låta bli :) så blir det inga krusiduller och antagligen leksakspapper på mycket. Vackra paket i skira papper med grankvist och lack får vänta några år. Dels hinner jag inte och dels har jag inte rätt målgrupp här hemma för det slag av inslagningar. När man är liten är ju pappret bara något som ska slitas bort på några sekunder. Ju fortare desto bättre. Så idag få det gå snabbt på bloggen. Jag lägger upp lite inspirationsbilder gällande den omåttligt populära färgkombinationen svart, vitt, grått, beige/brun. Själv tycker jag att det är väldigt fint! Naturligvis smyger man in lite julsaker så här års. Barnen ger tummen upp för färg, glitter och allt kitschigt, så sobert, elegant och lugnt får det vara de andra månaderna på året. Detta ser jag som en målbild någon gång i slutet av januari :)
Bilder: Residence Design by Martina

tisdag 11 december 2012

Fönster speglar huset själ


Man brukar säga att ögonen är själens spegel. Detsamma gäller för hus. Dess fönster speglar husets själ. Genom att satsa på personliga fönster som smyckar ditt hus kommer husets själ till liv. Fönster ska inte bara finnas där för att släppa in ljuset. De ska tillföra någonting mer till ditt hus. Rätt fönster kan förhöja hela intrycket av ditt hus och fel fönster kan göra motsatsen!  Är huset äldre så förtjänar det fina träfönster som skapats av vackert hantverk. Är ditt hus av mer modern stil söker du kanske ett mer smäckert glasparti som på ett avskalat vis förenar ute med inne.  Några som jag tycker har förstått detta är Kronfönster som idag är mycket populära leverantörer till många arkitekter och byggfirmor. Jag gillar framförallt att de kan göra isolerade wintergardens helt i glas. Vem skulle inte vilja sitta i ett rum av glas när snön virvlar utanför?!  Själv älskar jag fönster och på mitt hus har jag kombinerat en rad olika fönster för att få en levande och personlig fasad. Som trendspanare kan jag meddela att senaste trenden är att vi inte sätter in likadana fönster runt om hela huset som vi gjort tidigare, utan nu varierar fönstren i form och design beroende på i vilket rum det sitter! Varje rum får sitt egna unika öga! Vilka möjligheter finns på ditt hus?

söndag 9 december 2012

Bli först med den senaste inredningen till våren!






Snön faller utanför fönstret och blåsten gör att det virvlar ner snö från taket som bildar små drivor på altanen. Jag älskar vintern! Det är något speciellt när den första snön faller varje år. Det skulle jag aldrig vilja vara utan. Men jag vet att lika glad som jag är över snön nu, lika glad blir jag när de första bladen slår ut i vår. Så jag kan faktiskt inte låta bli att lockas av alla snygga saker som kommer till våra altaner och balkonger! Själv gillar jag att skapa rum ute i min trädgård och jag tror faktiskt att jag kommer slå till på en utomhusmatta till min soffgrupp nästa år. Det höjer myskänslarn enormt. Prova bara att ta bort din matta vid soffan inne, så märker du skillnaden! Lika mysigt vill man ju ha ute! Ser redan nu framför mig hur jag ligger i soffan ute med en massa kuddar och en bra bok. Solen skiner och en kall dryck finns bredvid. Sådant sitter jag och drömmer om såhär andra advent :) Fast jag är väldigt nöjd nu också!
Bild 1: http://confidentliving.se/produkt/champagne-gold-utomhusmatta/24951271
Bild 2: http://confidentliving.se/produkt/multicolours-utomhusmatta/24947765
Bild 3: http://confidentliving.se/produkt/sparkling-lavendel-utomhusmatta/24947768

måndag 3 december 2012

New York coffeshop återvinner i sin inredning




Det finns platser som ger en inspiration, ny kunskap och väcker ens nyfikenhet. En plats som ger dig mer energi än vad den tar. Har du hittat en sådan plats? Jag har faktiskt hittat ganska många, men en återkommande favorit som jag bara inte kan sluta skriva om är New York! Det är verkligen kul att så många av er gillar att jag skriver om staden och trender därifrån, för jag vet faktiskt inte om jag kan sluta :) Vad sägs till exempel om denna fantastiska coffeshop vid namn D'Espresso och ligger i Grand Central Station! De har insett att böcker är en inredningsdetalj som skapar en viss stämning. På något vis kopplar vi ihop böcker med en avstressande lugn miljö oavsett om vi läser dem eller inte. Att föra in en massa böcker, på ett modernt och snyggt sätt, innebär att man skapar en viss stämning inne på stället. Idag läser vi ju mycket på läsplattor och allt mindre i fyskiska böcker och för en person som jag som gillar återvinning och kreativt skapande ser med värme på att vi bevarar dessa fina böcker och gör något av dem! Allt fler caféer, restauranger, butiker osv. satsar allt mer på sin framtoning. I New York finns ett stort utbud butiker som har en så fantastisk inredning att det faktiskt blir en upplevelse i sig att bara gå in i deras butiker. Det är inte bara glädje i att finna något som man vill köpa utan glädje för att det är en så häftig upplevelse att bara vistas där. De har fattat grejen! Gissa om sådana butiker säljer mer än andra! Residence Design by Martina efterlyser motsvarande satsning i Sverige!
Bilder: Residence Design by Martina

söndag 2 december 2012

Nytt utseende på väggarna flera gånger om dagen!


Visste ni att vi lägger ca 7 timmar om dagen på teknik? Att teknik idag kan följa oss utanför hemmen och arbetsplatserna gör att användningen ökar lavinartat. Samtidigt kommer nya smarta tekniska lösningar som ska stanna i just hemmen (eller på arbetsplatsen för den delen.) Varför nöja sig med tavlor eller annan konst som ser lika dan ut varje dag? Är det inte roligare att inreda på ett lätt sätt efter humör, aktivitet eller likanande? Nu kommer små projektorer som ska riktas mot väggen och visar dina favoritbilder. Det blir lika lätt att välja bilder till väggen som vilken låt du ska spela eller vilket program du ska se. Tänk vilka möjligheter! Denna trend kommer från New York där detta växt sig oerhört stort i trendiga kretsar. Kanske inte något för alla väggar i huset, men varför inte på någon? Personligen tycker jag att detta är ett spännande grepp inom inredning. Jag är inte säker på vilka som gjort dessa än, så jag återkommer med den informationen!
Bild: Residence Design by Martina