Kontakt, residence design,

söndag 27 januari 2013

Min nya sänggavel!

Kul att så många väntar på att jag ska lägga ut bilder på min nya sänggavel som jag snickrade förra helgen! Här är den! Jag gillar att det blev ljusare och smäckrare! Kul även att vissa av er vill köpa den jag gjorde innan! Tyvärr är den paxad, men jag älskar att göra egna sängar så det kommer säkert fler framöver! Den nya fick jag inspiration till från ett altanräcke! Inspiration finns verkligen överallt om man bara lyfter blicken! Bilder: Residence Design by Martina

måndag 14 januari 2013

Djur på egen sänggavel

 


Så var det måndag igen och snöflingorna faller tungt från himlen. Själv sitter jag och avslutar en massa jobb för att nästa vecka kunna axla en ny mantel. Även här hemma är det en del jobb som ska avslutas. Ha, ha hela köket är fullt av brädor :) Trodde jag skulle vara färdig med sänggaveln nu, men det var så mycket i helgen med kalas, häng med vänner och en tur på stan så det fanns liksom inte tillräckligt med tid. Lite jobb på den i helgen blev det ändå. Jag ville nämligen inte ha någon standardstorlek på de brädor jag köpte utan lät dem dela dem. Detta innebar att de blev ganska ojämna och ruggiga så det krävdes lite slipning. Så här låg man på alla fyra på garageuppfarten med slipmaskinen i handen och gnuggade i söndags. Tur att det var fint väder. Det var hur jobbigt som helst eftersom jag ska använda över 30 brädor... Men det kommer bli värt det! Jag gillar ju djur i inredningen och fågeln i sovrummet kommer så klart få vara kvar. Lägger ut bilder på mina andra djur i väntan på att sänggaveln blir klar. Trevlig måndag!
Bilder: Residence Design by Martina

torsdag 10 januari 2013

Gör en ny sänggavel

 

Att skapa är det roligaste som finns! Sista veckan innan jag börjar på mitt nya jobb vill jag passa på att göra så mycket som möjligt ifall det inte blir tid till det sedan. Så nu ska det skapas! Ni som följer min blogg vet att jag gjorde min egen sänggavel förra året av fina delade stockar. Nu ska denna sänggavel vidare till en annan ägare och jag ska, med helt fria händer (det är ju det som är det fina med att göra om åt sig själv), göra något nytt. Självklart ska det inte köpas något färdigt. Jag vet precis hur jag ska göra och igår beställde jag det material som behövs. Sitter här och blir helt speedad! Tänk att det kan vara så kul att göra om. Tur man har en förstående omgivning :) Så nu kommer det en ny sänggavel här på bloggen inom några dagar! Kommer så klart lägga ut foton!
Bilder: Residence Design by Martina

Vårtecken!


För tidigt för vårtecken? Snödropparna har inte ens vågat visa sina första ljusgröna blad, men violerna blommar för fullt! Jag kunde inte låta bli att lägga ut denna bild. Vad är det som gör violer så himla starka? De blommar ju nästan året om! I alla fall mina! Dessa blommar för fullt nedanför min trapp och det är den 10 januari! Vi har ju faktiskt haft snö och minusgrader i flera veckor! Det var likadant förra vintern. I vår ska jag sätta massvis med violer i min trädgård så att den kan blomma året runt :) Dessutom är ju blommorna snygga att lägga i sallader, på bakverk eller varför inte i drinken! Jag serverar ofta drinkar med violer i på sommarhalvåret. Kanske något att ta upp redan nu när vi kommit ur den tunga glöggträsket? Nu vill man ha vår!!!
Bild: Residence Design by Martina

måndag 7 januari 2013

Vilken ära!


Har fortfarande strul med bilderna. Någon som vet varför blogger strular med detta? Jag kan inte längre bifoga bilder från datorn till bloggen. Det har hänt förut, och då har det löst sig av sig själv efter några dagar så jag antar att det är blogger som gör något. Irriterande är det i alla fall! Är sugen på att visa er ny fantastisk inredning och kreativa idéer, men det får vänta några dagar. Julen är över för denna gången. Granen åkte ut igår. Så här i efterhand kan jag konstatera att vi haft en väldigt bra jul i år. Vi har varit lediga länge, träffat mycket vänner och ätit massvis med godsaker! Några nära vänner till oss ska gifta sig i år och har bett mig göra bröllopstårtan! Wow så roligt!! Framför allt vilken ära! Vilket ansvar! Det MÅSTE ju bli bra.... Som tur var har jag några månader på mig att klura ut hur jag ska få till det :) Känns som vi får samlas och provsmaka lite mousser och fyllningar innan det är dags, men värre saker kan man tänka sig. Tårtan på bilden är den tårta jag gjorde som efterrätt förra påsken. Nu kommer jag ta tillfället i akt och göra tårta så fort jag kan för att öva. Tur att det händer så mycket kul 2013!
Bild: Residence Design by Martina

lördag 5 januari 2013

Strul igen..


För er som undrar vart jag tagit vägen så har jag strul med bloggen igen. Jag får inte ut några bilder. Den enda bild som ligger så jag når den är denna, så den får fungera som pausbild. Återkommer när jag löst problemet.
Bild: Residence Design by Martina

tisdag 1 januari 2013

Lycka och mousse


Gott Nytt År! Hoppas att 2013 blir ett år med många nya spännande upplevelser, utmaningar och skratt! Mitt nyårslöfte blir att ta till vara på 2013 och göra det till det bästa året någonsin! Jag har haft väldigt många bra år, så nu gäller det att leverera :) Men med ett nytt jobb så är jag rätt säker på att nya spännande upplevelser kommer min väg! Jag kommer skriva mer om nya jobbet framöver. Idag är jag, som sig bör 1 jan, aningen seg. Gårkvällen tillsammans med riktigt nära vänner var som vanligt en succé. Bilden ovan är efterrätterna jag bakade. Jag har så svårt att behärska mig när något är kul. Jag brukar göra sju efterrätter. Så började jag fundera på vem som egentligen äter så många? Jag skulle därför göra färre i år, men det slutade med att det blev nio.. Får helt enkelt acceptera att jag är en all in person :)  Passar på att tipsa er om en annan fantastisk blogg, nämligen http://prylintresseradvardag.wordpress.com. Jag missar aldrig ett inlägg och lär mig väldigt mycket här, så jag kände att jag ville dela med mig! Nu ska jag gå och äta lite mousse. Det blev en del över :)
Bild: Peter Olsson