Kontakt, residence design,

fredag 20 januari 2012

Virkade dukar blir till en lampaBlir man hackad och alla gamla blogginlägg försvinner måste man ju se till att favoriterna kommer tillbaka. Här kommer en inredningsfavorit i repris! När jag ändå är inne på att göra lampor så måste man ju tipsa om att man kan göra egna av virkade dukar! Det är bara att blåsa upp en ballong, lägga virkade dukar i önskat mönster och sedan ta på tapetklister på alltihop. När det torkat sticker man hål på ballongen och tadaaa en superfin lampa har fötts! Residence Design By Martina gillar ju när man återanvänder och detta är ett bra tips hur man tar till vara och faktiskt använder fint hantverk som den äldre generationen ger oss. Har själv en mormor på 92 år som är fantastisk på att virka dukar, sticka strumpor och brodera dukar! Det produceras på hög nivå och man kan ju inte ha allt framme... Men en sådan här lampa skulle jag kunna göra till mitt sovrum! Älskar att det blir så fint mönster på väggarna av ljuset!
Bilder:   shannonsouth.wordpress.com

2 kommentarer:

Anna-Karin sa...

jättehäftigt...jag ska nog försöka göra en sån där lampa. Jag älskar att sticka dukar men jag bara slänger ner dem i en banankartong när de är färdiga. Tack för tipset :-)

www.residencedesign.se sa...

Visst är de snygga!! Gillar du att göra dukar och lyckas med lamporna kanske du kan sälja dem på min webshop www.residencedesign.se sedan och tjäna en slant! Jag vill sälja ovanlig inredning som gärna är egentillverkad! Hälsningar Martina