Kontakt, residence design,

tisdag 15 november 2011

Gör ditt handfat själv!

Årets julklapp är tydligen en matkasse. Så tråkigt. Själv skulle jag bli mycket gladare för ett handfat. Senaste trenden är att göra sitt handfat själv! Japp, du läste rätt. När man tänker efter, så varför inte? Själv är jag 70-talist. De sägs att denna generation behåller en soffa i snitt i 4 år sedan byter vi. Våra föräldrars generation behåller soffor mycket längre än så. I många fall byts de inte förrän de verkligen slitits ut. Vår ombytlighet när det gäller inredning har länge funnits i hemmets alla rum utom badrummen. De har inte ändrat utseende lika ofta. Men det håller på att ändras. Man behöver inte göra om ett helt badrum för att uppdatera det. Att byta kran förändrar hela uttrycket av badrummet. Att byta handfat likaså. Att göra sitt eget handfat är därmed en trend som ligger rätt i tiden. Det finns många vackra skålar och fat som bara ligger i skåpen och används någon gång per år. Borra ett hål i botten och vips kan du ha det som handfat och du får användning av det varje dag. Själv har jag ett stort silvrigt fat som man kanske skulle borra i lite. Eller så borrar man ett hål i en glasskål som på den nedersta bilden. Vore kul, dessutom blir det blir så mycket bättre, så mycket finare och så mycket personligare.

2 kommentarer:

Anonym sa...

På bild ser det ju snyggt ut, men i verkligheten hade det stänkt runt om detta lilla handfatet och man hade ångrat den dagen man hade monterat in det. Idén är snygg men totalt opraktisk.

Residence Design sa...

Hej!

Visst är det snyggt! Kan hålla med om att vissa inte ser så praktiska ut! Skulle jag själv göra ett så skulle jag välja en större mer fatliknande skål. Tror nog att barnen skulle slabba lite annars. Jag med för den delen :) Men tanken är kul!

Hälsningar Martina